Büfe kioskları
Büfe
kioskları yaygın olarak çoğu yerde bulunan küçük çaplı ve hizmet amacı güden
işletmelerdir. Küçük alana ve az sermaye ile kurulan belli başlı ürünler
üzerine yoğunlaştırılmış olan büfe kioskları halka hizmet amacıyla açılmış ve bazıları da Franchising tarzında
olan yani sözleşmeye dayalı ve yatırımcılara kendi markasını kullandıran
işletmelerden destek alınarak açılan küçük işletmelerdir.
Büfe açabilmek için çok fazla sermayeye ihtiyaç yoktur ve
büfeyi işletmek de bir restoran işletmek gibi zor ve çok deneyim isteyen bir iş
değildir.
Bu büfe
kioskları geçici yerler olduğundan büfe açmak büyük bir işletme açmaktan daha
masrafsız ve kolaydır. Kiosk büfeleri
açabilmek için öncelikle satıcılar ile iletişime geçmek gerekir. Eğer aklınızda
bell bir konsept var ise ona uygun satıcılara bakmakta fayda vardır. Ya da onun
yerine bilindik bir firmanın bayiliği de olunabilmektedir. Bayilik büfesi açmak
isteyenler için bu firmalar özel bayilik paketleri de düzenlemektedir. Böylece
hem güvenilir hem de uygun fiyatlı büfe kiosku satıcısına ulaşılmış olunur.
Büfe kiosklarında diğer bir ayrıntı da kurulacağı yerdir.
Kiosk alanını bulunan kiosk satıcısı ile karşılıklı karar
vererek belirlenmesi gerekmektedir.
Genelde
yaya trafiğinin yoğun olduğu yerler,otobüs durakları, meydanlar büfe kioskları
için en uygun yerlerdendir. Bu yerlerin belediye sınırları içerisinde olması da
başka bir koşuldur. Kiosk yeri
belirlendikten sonra o yerin bulunduğu belediyeden gerekli izinlerin ve
ruhsatların alınması gerekmektedir. O belediyeler ile iletişime geçerek izin ve
ruhsat işlemleri de rahatlıkla alınabilmektedir. Kiosk büfe alınacak firma ile
sözleşme imzalanır ve belli bir miktar ödenerek istenilen alana ortalama 15 gün
içerisinde kiosk büfe kurulumu
sağlanmaktadır. Ödenen bedel de yaklaşık olarak büfe kioskunun bedelinin yarısı
kadar olmaktadır. Bu bedel satın alınan firmaya göre değişim
gösterebilmektedir. Bazı firmalar kurdukları büfe kiosklarını işleten kişi ya
da kişiler için firmaya özel yapılmış olan kıyafetler de temin edebilmektedir. Büfe kioskları kurulumu görüldüğü üzere
maliyeti az ve basittir. Ve daima müşterisi olan işletmelerdir. Kurulduğu yer baz
alındığında müşteri yoğunluğunun tercih edilme sebebi de müşteri sayısının
fazla olmasını sağlamaktır. Büfe kioskları işleten kişi ve müşteriler
tarafından da oldukça tercih edilen küçük kuruluşlar haline gelmiştir.
Yorumlar
Yorum Gönder